Gambling handler ikke bare om flaks

21May - by admin - 0 - In

Når det gjelder casinoer og lotto og forskjellige andre former for gambling, er det stort sett hundre prosent flaks som gjelder. Det er vanligvis null strategi involvert, og god hukommelse hjelper heller ikke, så for de som for eksempel gambler online på sider som mr green gjelder det å ha flaksen på sin side.

Men det er mange former for spill der det kan være en fordel med god hukommelse, for eksempel ved tipping på hester og fotball. Med hester er det litt mer tilfeldigheter, men de som tipper på fotball kan komme langt med mye erfaring og et godt hode.

De som forbereder seg best på tippingen har egne arkiver med resultater, og da kan man sammenligne med tidligere fotballkamper og finne ut hva det mest sannsynlige sluttresultatet vil bli. Faktorer som dagsform, borte- eller hjemmebane og spilleformasjon kan ha innvirkning, men et lag forandrer seg jo også etter hvert som det får nye spillere i stallen.

 

Kampfiksing er noe som i økende grad ødelegger for dem som tipper

Alle som tipper går naturlig nok ut fra at lagene gjør sitt beste, og det er det tilskuerne også betaler penger for å se. De fleste vil ha en fair match hvor spillerne gjør sitt beste for å vinne, men kampfiksing er et stadig økende problem:

Idrettens grunnidé er at sluttresultatet skal være ukjent til konkurransen er ferdig. Kampfiksing og manipulering av idrettsresultat hører ikke hjemme i idretten og strider mot idrettens grunnverdier. – Lotteri- og stiftelsestilsynet

Dersom et lag har fått betalt store summer for å tape med vilje, gjør det at tilskuerne har blitt svindlet for underholdningen de har betalt for å se. Og de som tipper på resultatet vil også bli svindlet, siden lagene ikke spiller med fair play for øyet.