World Series of Poker

29Feb - by admin - 0 - In

World Series of Poker er en av de største, mest innflytelsesrike og kjente pokerturneringene i verden. Den har fra sin spede start vokst og mangedoblet både antall deltagere og gevinststørrelser. Det er en av de eldste og mest anerkjente pokerturneringene til dags dato.

Pokerturneringen World Series of Poker holdes årlig i Las Vegas. Dette har den gjort helt siden 1970, da Benny Binion, den kjente og fryktede moblederen og gamblingikonet, inviterte syv av de beste pokerspillerne til turnering. De spilte denne første gangen kun én turnering med Hesteskocasino. Siden har turneringen vokst og er den dag i dag en av de største pokerturneringene.Las Vegas i Nevada

I 2007 ble den første World Series of Poker holdt utenfor Las Vegas, og etter dette har turneringen både funnet sted i Frankrike og i England. Det planlegges videre utvidelse til forslåtte steder som Egypt og Sør-Afrika. Den unge norske kvinnelige pokerspilleren Anette Obrestad ble i 2007 den til dags dato yngste vinneren av WSOP-armbåndet. Dette var mulig fordi grensen for å spille poker i England er 18 år, i motsetning til i Las Vegas, der grensen er 21. Denne rekorden kan derfor for øyeblikket ikke bli slått i Las Vegas. Obrestad startet å spille poker som 15-åring på nettet. Hun gikk da under spillnavnet Anette_15, og etter dette har hun slått flere rekorder, både som første kvinnelige og som første ikke-amerikanske pokerspiller.

Pengeprisene som blir vunnet under World Series of Poker, er så høye at om du vinner hele turneringen, vil du med stor sannsynlighet gå rett inn i rekordbøkene som vinneren av den største pengesummen noensinne utlevert i World Series of Poker og muligens også pokerens historie. I tillegg til å være en opplevelse for spillerne, har turneringen også blitt kringkastet til det offentlige siden 1973.